European Media Partner

How to... Summer make-up look

Het is zomer en dat vraagt om zonnige make-up. Make up artist Başak Özkan (@basakzkn) stelde voor ons een mooie tutorial samen. Wil je deze liever als filmpje bekijken? Dat kan op Instagram via de IGTV van The Visionaire Life (@vsnr_nl).

Stap 1: Primer

Na je huidverzorging pak je een beetje primer. Maak deze warm tussen je handen en breng het vervolgens aan over je hele gezicht. Deze primer zal ervoor zorgen dat je make-up beter blijft zitten en zal een mooie glowy basis zijn voor de rest van de producten.


Stap 2: Foundation 

Verspreid een pompje foundation over het hele gezicht. Blend de foundation met je Beautyblender voor een egale basis. Voor meer dekking kan er meer worden aangebracht. Let op: De Beautyblender moet vochtig gebruikt worden. Hou de tool onder de kraan en wring hem een aantal keren uit. Je zal merken dat de beautyblender nu een stuk groter en zachter is..


Stap 3: Cream contour

Nu gaan we het gezicht shapen. Door te contouren brengen we schaduw aan. Kies een donkere contour kleur uit het pallet en teken lijnen op het gezicht met een penseel waar meer definitie nodig is. Meestal is dit onder de jukbeenderen, op de zijkanten van het voorhoofd en onder de kaaklijn. Blend de harde lijnen vervolgens uit met de beautyblender. Let op: Elk gezicht is anders, dus niet elke contour wordt hetzelfde aangebracht. Het is belangrijk om goed naar het gezicht te kijken om zo te bepalen waar meer definitie nodig is.


Stap 4: Concealer

Vervolgens gaan we met concealer bepaalde plekken oplichten en meer naar voren brengen om het gezicht nog meer vorm te geven. De concealer brengen we aan onder de ogen in een omgekeerde driehoek, een beetje op de kin, op het voorhoofd en een dunne streep op de neus. Vervolgens blenden we dit weer uit met de beautyblender.


Stap 5: Bake

Om al het werk dat we hiervoor hebben gedaan te behouden, setten we het gezicht met een poeder. Breng een dikke laag onder de ogen aan en een dunne laag over de rest van het gezicht. Veeg vervolgens de dikke laag onder de ogen weg met een kwast. De dikke poederlaag heeft het gedeelte onder de ogen opgelicht voor een frissere uitstraling. Let op: Zorg dat de strepen onder de ogen van de concealer goed zijn uitgeblend voordat je de poeder aanbrengt.


Stap 6: Bronzer & Blush

Voeg met een kwast de poeder bronzer toe op alle plekken waar je de cream contour hebt aangebracht. Voeg met een kwast blush toe op de appels van de wangen, net boven de bronzer. 


Stap 7: Highlighter

Een glowy summer look is natuurlijk niet compleet zonder highlighter. Breng de highlighter met een klein kwastje aan op het hoogste punt van de jukbeenderen, het puntje en de brug van de neus en op het wenkbrauwbot. Wat hierna over is op de kwast kan lichtjes aangebracht worden op de kin en op het voorhoofd, boven het hoogste punt van de wenkbrauw.


Stap 8: Brows & Set

Kam de wenkbrauwen naar boven en vul de kale plekken in met een penseel. Breng de wenkbrauwgel aan wanneer het gewenste resultaat is behaald, zodat de haartjes gedurende de dag op hun plek blijven. Stap 9: Oogschaduw

Voor de ogen gebruiken we het Anastasia Beverly Hills Soft Glam Pallette. Breng met een grote blending kwast voor de ogen bronzer aan in de arcadeboog. Hiermee warmen we het ooglid eerst op met een basiskleur. Breng vervolgens de kleur “Rustic” aan, op de buitenste hoeken van het ooglid met een kleinere kwast. Blend deze kleur vervolgens uit in de arcadeboog met het kleinere kwastje. Dit zorgt voor meer diepte in het ooglid. Pak vervolgens een plat kwastje met een glimmend kleurtje naar keuze en breng deze aan op het bewegend ooglid. Ik heb “Fairy” gebruikt. Gebruik vervolgens weer de eerste grote kwast en blend dit in de arcadeboog zodat er geen harde lijnen zijn.


Stap 10: Lashes

Krul de wimpers en breng een mooie laag mascara aan. Het is optioneel om nepwimpers te gebruiken.


Stap 11: Fixing

Spray de fixing spray op het gezicht van ongeveer 30 centimeter afstand. Waai het gezicht hierna droog. Deze spray zorgt ervoor dat alle poeders als het ware in elkaar “smelten” en maakt de basis van het gezicht dus nog meer glowy. Let op: Niet op de ogen sprayen. 


Stap 12: Lips

Trek een lijntje net boven de liprand met de MAC lipliner in de kleur “Spice”. Vul de lip ook een klein beetje in met het potlood. Breng vervolgens de lipstick MAC “Honeylove” aan in het midden van de lippen. Blend deze twee kleuren in elkaar met een kwastje, of met een vinger. Breng vervolgens lipgloss aan voor een glowy finishing touch en… voila! De look is af.

Delen

Journalist

Başak Özkan

Related articles