European Media Partner

How to: Everyday make-up look

De feestjes en festivals laten nog even op zich wachten, maar wat ons betreft is er elke dag een goede reden voor een mooie basic make-up look. VSNR heeft samen met visagist Angelique Woudenberg en model Marith Iedema (seksuoloog en journalist) de ideale basic look gecreëerd, geschikt voor iedere dag! 

Helaas zijn er nog niet veel mogelijkheden om ons flink op te tutten en dat aan iedereen te laten zien, vertelt Angelique. “Daarom ga ik in deze tijd graag voor een mooie basic make-up look. Leuk voor de dagen dat je naar kantoor mag of voor een leuke datenight thuis.”


Stap 1: Allereerst begin ik met de wenkbrauwen, gaat Angelique verder. “De wenkbrauwen zijn de kapstok van het gezicht. Marith heeft al mooie wenkbrauwen van zichzelf, maar ik zet ze nog even aan met een wenkbrauwborstel en -kwastje. Ik ben groot fan van het merk Charlotte Tilbury en werk heel graag met deze producten. Dit omdat ze gemakkelijk in gebruik zijn en goed voor de huid zijn. Bovendien zijn de producten verfijnd en geschikt voor jong en oud. Maar merken zijn natuurlijk wel trendgevoelig. Wanneer iemand bij mij in de stoel zit en die ziet een bekend merk, dan geeft dat altijd een prettig en vertrouwd gevoel.”


Stap 2: Daarna is het tijd voor de volgende stap, namelijk de foundation. “Die heb ik in twee kleuren aangebracht. Wat donkerder bij de contouren om schaduw te creëren en een wat lichtere voor de rest van het gezicht.” 


Stap 3: “Voor de ogen gebruik ik natuurlijke kleuren uit het pallet Pillow talk, ook van Charlotte Tilbury. Ik begin met de lichte kleuren van het palet en mocht je ’s avonds een event hebben, dan kun je de donkere kleuren gebruiken.”


Stap 4: “Om de wangen en haar prachtige jukbeenderen op te hogen gebruik ik een poeder. Hiermee ga ik van onder naar boven met een wat donkerder kleur poeder voor een nog mooier schaduweffect.”


Stap 5: Als laatste brengt Angelique een lichte lipgloss aan. “Een zware lippenstift voor overdag vind ik niet echt passend bij een basic look, dan wordt het al gauw too much. Let bij het gebruik van een gloss er wel op dat je de lippen goed inkleurt. Een gloss is vettig en als je de glos niet goed inkleurt op je lip loop je de hele dag rond met vettige bovenlippen. Nu de dagen hopelijk gauw wat warmer gaan worden is het prettig om na je make-up een finishing spray te gebruiken. Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten.”

Feit

Angelique Woudenberg begon haar carrière als kapster. Al snel wist bekend Nederland haar te vinden en nadat zij haar ook meevroegen naar buitenlandse klussen ging ze al snel hun make-up verzorgen. Nu is zij de vaste visagist van onder andere Humberto Tan, Katja Schuurman en Johnny de Mol en voor programma’s als RTL Boulevard en The Voice. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles