European Media Partner

How to… beauty look met Pernell Kusmus

Op veertienjarige leeftijd raakte Pernell Kusmus verslaafd aan make-up. Sinds zijn eenentwintigste is Pernell een veel gevraagd visagist van vele bekende Nederlanders en koningin Máxima. Vanaf 2000 is Pernell actief als H&M artist bij HOUSE OF ORANGE AGENCY en sinds 2015 geeft hij les op de make-up school van HOUSE OF ORANGE. 

Weinig make-up

Een vrouw is op haar mooist met heel weinig make-up, vertelt Pernell. “Een mooie mascara en een goede blush doen al wonderen bij heel veel vrouwen. In combinatie met mooie verzorgde haren en een leuke outfit kan ik uren naar vrouwen kijken. Al helemaal als ze haar make-up tasje uit de tas tovert na een fietstocht en op het zadel nog even haar mascara of wenkbrauwengel bijwerkt. Fantastisch om te aanschouwen hoe ze er snel en met heel weinig dan toch geweldig uitzien!”


Make-up industrie

“Ik ben al ontzettend lang werkzaam in de make-up industrie”, gaat Pernell verder. “En ik heb de industrie echt zien veranderen. Waar je vroeger alleen de dure merken kon gebruiken voor goede kwaliteit is dat nu niet meer het geval. Elke keer verbaas ik mij over de enorme vooruitgang van de kwaliteit van de make-up. Ook Etos en Kruidvat hebben voor een mooie prijs kwalitatief heel goede make-up. Daar ben ik erg blij mee, want het is schrikbarend wat sommige merken durven te vragen voor hun make-up. Na zoveel jaren te hebben gewerkt met make-up fabrikanten weet ik inmiddels goed wat make-up nu daadwerkelijk kost.”


Merken

“Vroeger was ik echt verliefd op de oogschaduw van Christian Dior. Met mijn zakgeld kon ik dat net kopen. Ook het merk Kevyn Aucoin vind ik fantastisch. Van eigen bodem is Ellis Faas het mooiste cosmeticamerk wat we hier in Nederland hebben. Toen Ellis haar producten lanceerde dacht ik: ‘eindelijk een luxe cosmeticamerk’. Super goed bedacht concept en van een waanzinnige kwaliteit. Ook Jeffree Star heeft kwalitatief goede producten. Iedereen heeft een mening over hem, maar zijn producten zijn mooi en goed en dan wil ik er graag mee werken. Maar zoals gezegd heeft de drogist ook genoeg (goedkope) merken die echt niet onder doen voor de grote merken!”


Mascara

Elke drie maanden moet je je mascara vervangen voor een nieuwe. Pernell: “En ik doe dat eigenlijk al om de twee maanden. Wat ik vooral belangrijk vind bij een mascara is dat hij niet te duur is! Vooral dus omdat je hem je al zo snel moet vervangen, haha. Bovendien heb ik een bloedhekel aan mascara’s die heel veel volume geven. Tegenwoordig zie je elke porie en poederkorreltje door de HD camera’s. Een mascara die niet te dik is en niet teveel klonten geeft is dus belangrijk voor een mooi eindresultaat.”


Goed voelen

Make-up moet je een goed gevoel geven, besluit Pernell. “En het maakt niet uit of je lange lashextentions hebt of een bruine lipliner op je lippen doet. Voel jij je er goed bij, dan is de make-up geslaagd. Wel zou ik willen waarschuwen voor een verkeerde kleur foundation. Voorkom die witte nek met een bruin hoofd. Dan kan er eigenlijk niet heel veel misgaan!”


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles