European Media Partner

Hou je seksleven in leven

In de meeste relaties speelt seks een heel belangrijke rol. Toch geeft de Nederlandse vrouw haar seksleven gemiddeld slechts een mager zesje. Zonde! Want het bedrijven van de liefde geeft niet alleen plezier, het is goed voor de gezondheid en zorgt voor extra verbinding in je relatie. 

Toen Wendy van Mourik, eigenaresse van De Paarse Keizerin, tien jaar geleden op vakantie in Frankrijk een oude Libelle doorbladerde kwam ze langs een artikel van professor Harry van de Wiel over het seksleven van stellen met een langere relatie. “Het lage cijfer dat vrouwen aan hun seksleven gaven bleek toch genuanceerder in elkaar te zitten, want de cijfers lagen enorm ver uit elkaar. Het was óf heel hoog, óf heel laag, en die zes bleek enkel het gemiddelde te zijn.”


Het verschil? Stellen die hoge cijfers aan hun seksleven gaven staken er meer moeite en tijd in om het boeiend en gevarieerd te houden. “Ze praatten samen over seks en bleven nieuwe dingen proberen”, vertelt Wendy. “Toen was mijn interesse gewekt. Ik ben thuis op onderzoek uit gegaan en kwam vooral uit op ranzige pornosites en onbegrijpelijke medische websites. Websites die weinig met liefde in intimiteit te maken hadden dus. Dat moest beter kunnen, en dus ontstond het idee voor een stijlvolle website waar erotiek samengaat met liefdevolle intimiteit, aandacht en samen genieten. Hiermee hoopte ik mensen te inspireren en hen te helpen hun seksleven boeiend te houden of gewoon wat leuker te maken. Ook als je al langere tijd samen bent.”


Een goed seksleven krijg je niet cadeau

De wijze waarop je met je seksleven omgaat is essentieel, aldus Wendy. “Een goed seksleven krijg je niet cadeau, daar moet je moeite voor blijven doen. Het is belangrijk om samen nieuwe dingen te blijven proberen. Niet alleen om het boeiend en gepassioneerd te houden, maar ook omdat het helpt je seksleven in leven te houden als het even tegenzit. Vrijwel elke relatie krijgt te maken met tegenslagen of moeilijkheden op seksueel gebied. Stel dat je als man of vrouw bijvoorbeeld last krijgt van rugpijn, chronische hoofdpijn, een erectiestoornis of pijn bij het vrijen, dan is de verleiding groot om seks tijdelijk stop te zetten. Het gevaar is dat je dan de kans loopt dat de thermostaat uiteindelijk uitgaat en dan is het lastig het vuur weer aan te wakkeren. Daarom is het beter het niet zo ver te laten komen en samen op zoek te gaan naar een andere invulling van erotiek en seksualiteit en samen te kijken naar wat er wél kan. Dat is een stuk makkelijker als je gewend bent om samen over seks te praten en te experimenteren.


Tijd en aandacht

Om dat op de juiste manier te kunnen doen, moet je tijd blijven maken voor intimiteit en seks. “Blijf aandacht aan je partner en jezelf besteden, blijf nieuwsgierig en blijf samen de vernieuwing opzoeken. Zonder experimenten geen vernieuwing en zonder vernieuwing geen passie. Door te experimenteren wordt vrijen geen ‘race naar een orgasme’, maar ‘voelen, ervaren en verbinden’. Dat zorgt voor meer plezier en genieten samen. Je hoeft de lat echt niet hoog te leggen en je hoeft ook niet van elke vrijpartij een experiment te maken. Doe het gewoon in kleine stapjes. En gaat het experiment niet zoals gedacht en gefantaseerd? , lach er dan samen om, en bedenk dat dit voor een nieuwe intimiteit tussen jullie zorgt en dat al deze ervaringen jullie seksleven samen uniek maakt.


Seksspeeltjes zijn hiervoor een uitstekend middel. “Speeltjes zijn van alle tijden, leeftijden en culturen. Zelfs de Romeinen gebruikten ze al”, vertelt Wendy. “Ze kunnen echt een verrijking van het seksleven zijn omdat ze de fantasie en de zintuigen prikkelen. Denk aan een veer die plaagt en prikkelt, een blinddoek voor een sensueel avontuur, of een vibrator voor extra genot. ga daar vooral ook samen naar op zoek, dan kan het er alleen maar leuker op worden.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles