European Media Partner

Hotspot van Amsterdam... Pong: The House of Ping

Tijdens een bezoek aan een vriend in London bijna twee jaar geleden, met zijn huidige compagnon Julius Weise, kreeg Kees Hunink het idee om een pingpong bar te beginnen in Amsterdam. De vriendengroep zou eigenlijk een voetbalwedstrijd gaan bezoeken. Echter, dit bleek iets te enthousiast voor hun portemonnee waarop ze besloten de kroeg in te duiken. Ze kwamen uit in Shoreditch bij pingpongbar Bounce. De bar bleek afgeladen te zijn en er was voor de vrienden alleen nog plek op zondagmiddag. 

Sexy bar 

Bounce was fantastisch, volgens Kees Hunink, medeoprichter van Pong: The House of Ping. “De bar had een sexy uitstraling en er werden goede cocktails geserveerd met luxe hapjes. Bij terugkomst in Amsterdam besloten Julius en ik dat dit concept ook in Amsterdam moest komen. We besloten op zoek te gaan naar een geschikte locatie, maar dat was niet eenvoudig. Je hebt namelijk behoorlijk veel ruimte nodig voor de pingpongtafels en je moet een horecavergunning aanvragen. Uiteindelijk kwamen we uit op de Spaarndammerstraat, de perfecte locatie voor ons.”


Corona 

Eind februari gingen we dan eindelijk open, maar toen kwam corona, vertelt Kees. “Dat was even schakelen voor ons. Maar ik moet zeggen, tot nu toe heb ik mij nog geen dag verveeld, haha. Ik loop zelfs nog steeds een dag achter met de administratie. Maar dat kan ook aan mij liggen…” Ze begonnen al vrij snel met een bezorgservice. “Een vriend van mij heeft Oma’s Soep opgezet, waarmee hij normaal gesproken samen met ouderen soepen maakt. Helaas werd dat stopgezet door de coronamaatregelen. Toen heb ik onze ruimte aangeboden en van daaruit zijn we de soepen, zonder deze met hen te maken, aan de ouderen gaan bezorgen. Daarnaast hebben we pubquizzen georganiseerd, een bingo voor Human Rights gehouden, pong pakketten verkocht aan vrienden en hebben we met ‘The Cloud Rave’ een avond georganiseerd om geld op te halen voor het Rode Kruis.” 


Competitief

We hebben net onze eerste week gedraaid en iedereen was heel enthousiast, vertelt Kees. “Eigenlijk moeten we om twaalf uur stoppen, maar iedereen was zo fanatiek, dat we de eerste week af en toe een oogje hebben dichtgeknepen en de mensen hun potje lieten afmaken, vertelt Kees. “Iedereen heeft de afgelopen weken veel stil gezeten thuis, dus ik merk dat de mensen blij zijn dat ze een beetje kunnen bewegen achter de pingpongtafel. Iedereen moet van tevoren wel reserveren, maar met één reservering ben je de hele avond zoet. We serveren daarbij Surinaams streetfood hapjes, denk bijvoorbeeld aan een roti rol, nasi, of een patatje rendang.” 


Toekomst

“We mogen deze ruimte huren, in eerste instantie, voor een jaar. Helaas is een groot deel van dat jaar al voorbij.” Maar ik ben heel positief, besluit Kees. “We mogen voorlopig ook de ruimte boven ons huren voor private events. Hier staan nu ook onze pingpongtafels en mensen hebben hier hun eigen opgang, bar en personeel. Kortom, Pong: The House of Ping biedt de leukste en origineelste locatie van Amsterdam om coronaproof bijvoorbeeld je verjaardag of afterwork met collega’s te vieren!”


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles