European Media Partner

Happy mind, healthy life

Adverteren de meeste fitbloggers met sixpacks en groene smoothies, doen Healthy Sisters Najima en Rachida Kharbouch precies het tegenovergestelde. Voor hen draait een gezonde levensstijl voornamelijk om een healthy mindset: “Als het in je bovenkamer niet goed zit kan je lijnen wat je wil, maar zal je nooit het gewenste resultaat bereiken.”

De knop om

De twee Helmondse zussen met Marokkaanse roots kampten jarenlang met overgewicht toen ze begonnen aan hun fit journey. Met een vriendelijk, zacht accent vertelt Najima: “We hadden de gekste dingen geprobeerd om slanker te worden, maar in 2014 lukte het ons om 50 kilo af te vallen.”


De knop ging om en ze vonden een nieuwe manier van genieten. Dat het vooral om de juiste mindset gaat in plaats van een oppervlakkige sixpack ontdekten de Healthy Sisters snel. Zo waren ze het eerste jaar niet zichtbaar in beeld op hun blog en postten ze alleen over voeding, bewegen en de boodschap die ze over wilden brengen. 


Voeding & Sport

Dat eten is en blijft natuurlijk een belangrijk onderdeel. “De Marokkaanse keuken is ontzettend lekker, maar niet heel gezond. We proberen daarom zo min mogelijk toegevoegde suikers te eten en eten niet meer elk gerecht met een stuk brood zoals we dat gewend waren. Het is een manier van leven waarin we proberen niet te streng te zijn, maar te kijken naar wat goed voelt voor ons lichaam en onze geest. Maar, af en toe niet zo gezond zijn is ook gezond. Anders houd je het niet vol.”


Naast gezonder eten, begonnen Najima en Rachida ook met hardlopen: “Dat was bij ons liefde op het eerste gezicht. Door het hardlopen kregen we ook meer zekerheid terug, onder andere door wedstrijden te lopen.” Inmiddels lopen de twee met veel plezier halve marathons en heeft Rachida zelfs het doel mee te doen aan de New York City Marathon. 


Denk in babystapjes

Hoe anderen zelf aan de slag kunnen gaan? “Uiteindelijk is een gezonde levensstijl voor iedereen mogelijk, maar denk in babystapjes. Begin bijvoorbeeld met het elimineren van toegevoegde suikers in je dieet en stel als doel om niet twintig, maar twee of drie kilo af te vallen. Zo voel je de druk niet gelijk op je schouders en kan je het rustig opbouwen. Zoek iets wat echt bij je past, iets wat je leuk vindt om te doen. Alleen met zo’n mindset kan je het volhouden en je doelen bereiken.”

Delen

Journalist

Liselotte Legebeke

Related articles