European Media Partner

Handig en met de hand gemaakt

Het is elke keer weer een hele klus. Het dekbed netjes in de hoes te krijgen. Op het bed zelf staan en dan schudden, maar vaak zit het dan nog niet naar wens. Dat zou toch ook gemakkelijker moeten kunnen?

“Ik had altijd al last van mijn spieren en al helemaal wanneer ik mijn dekbed netjes in de hoes probeerde te krijgen bij mijn kingsize bed”, vertelt Fransien Lindenbergh, expert in dekbedovertrekken. “Dat moest dus gemakkelijker, dacht ik. Eerst speelde ik met het idee om dan maar twee eenpersoons dekbedovertrekken te nemen, maar daar was mijn man geen voorstander van. Niet heel veel later werd ik wakker met een idee: een dekbedovertrek met een doorlopende rits over drie zijden. Je legt het dekbedovertrek op bed, ritst het vervolgens open en legt het dekbed erin en ritst het weer dicht. Een kind kan de was doen! Bovendien wil ik geen runner in mijn nek en bedacht dat de rits vanaf 45 centimeter erin gezet moet worden. Zo kun je heerlijk je dekbed in je nek stoppen zonder last te hebben van de runner.”


Griekse en Portugese stoffen

De hoezen met rits worden hier in Nederland met de hand gemaakt, maar de stoffen komen uit Griekenland en Portugal. “Via een beurs kwamen we in contact met deze twee familiebedrijven. Wij besloten om uit Griekenland de gemengde stoffen te nemen en uit Portugal de katoensatijnen stoffen. Toen deze eenmaal binnenkwamen was ik enorm tevreden met de kwaliteit van de stof.”


Flexibel en functioneel 

De hoes heeft dus een rits aan drie zijden en is daarmee gemakkelijk in gebruik, aldus Fransien. “En zeker voor de ouderen biedt dit een uitkomst. Het dekbed gaat met de rits veel gemakkelijker in de hoes, je hoeft geen gekke capriolen meer uit te halen. De stoffen uit Griekenland is een katoengaren gewikkeld om de polyesterdraad. Dit heeft als resultaat dat het dekbedovertrek als katoen aanvoelt en de voordelen heeft van minder tot geen strijk. De stoffen uit Portugal zijn van een mooie kwaliteit katoen in satijnbinding en in Percalkatoen. Hierdoor voelen de stoffen heerlijk zacht aan en zijn als gevolg heel comfortabel om onder te slapen.”


Trend

Momenteel is het een trend om het hoeslaken in dezelfde stof als het dekbedovertrek uit te laten voeren, besluit Fransien. “Zo lopen dessins mooi door van het dekbed naar het hoeslaken en is je gehele bed in dezelfde dessin, waardoor je optimaal van een mooi, maar bovenal functioneel dekbedovertrek kan genieten.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles