European Media Partner

Handi Curry recept

Ingrediënten 

  • 1 (100 gram) rode ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 (200 gram) grote tomaat
  • 1 theelepel gemberpasta
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad (kneus in een vijzel)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • ½ theelepel zout
  • 80 gram droge vegan stukjes, bijvoorbeeld van Peas Maker op basis van gele erwten en tuinbonen
  • 250 milliliter water
  • 125 gram kokosyoghurt
  • 1 theelepel garam masala


Zo maak je het

1. Snij de rode ui in halve ringen. Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak de rode ui op middelhoog vuur voor ongeveer vijf minuten. Hak de knoflook fijn en snij de tomaat in blokjes en voeg toe aan de pan samen met de gemberpasta. Roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens het komijnzaad, gekneusde korianderzaad, kurkumapoeder en zout toe.  

2. Terwijl je in de pan roert voeg je de droge vegan stukjes toe samen met het water. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, doe je een deksel op de pan en laat je het op laag vuur pruttelen voor tien minuten. Haal de deksel van de pan en roer de kokosyoghurt en de garam masala erdoor. Laat de curry nog even warm worden. 


Tip! Lekker met bijvoorbeeld: basmati rijst, naanbrood, verse koriander en mango chutney.

Delen

Journalist

Related articles