European Media Partner

Gezond naar de zomer

Met de zomer voor de deur doen we allemaal onze uiterste best om straks weer fit in onze bikini's en zwembroeken te kunnen flaneren. Zeker in een onzekere en stressvolle periode kan het geen kwaad om eens extra goed voor ons lichaam te zorgen. De volgende tips kunnen je hierbij helpen:

Rood fruit

Groot voordeel van de zomer is dat er overal weer heerlijk vers fruit van eigen bodem te vinden is, zoals de Hollandse aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Rood fruit zit boordevol antioxidanten, vitamines, voedingsvezels en is caloriearm. Niet alleen lekker uit de hand, maar ook heerlijk door je yoghurt, smoothie of salade. 


Vitamine B

Deze zomer willen we er erop uit, waar mogelijk, maar dit vergt ook veel energie van ons lichaam. Zorg ervoor dat je lichaam voldoende vitamine B heeft. Het kan je een fitter gevoel geven, je uithoudingsvermogen vergroten, houdt je spieren in goede conditie en verbetert je concentratievermogen. 


Melatonine

Melatonine is het stofje dat ervoor zorgt dat we slaperig worden op het moment dat het buiten donker wordt. In de zomermaanden wordt het laat donker en maken we dus ook later melatonine aan. Daarnaast kent de zomer warme(re) nachten. Dat kan ervoor zorgen dat je minder snel in slaap valt, of minder slaap nodig hebt. Om onze biologische klok een zetje te geven zorgen melatoninesupplementen ervoor dat je, ook in de zomer, genoeg slaap krijgt. 


L-Arginine

L-Arginine is een zeer nuttige stof voor ons lichaam. Meerdere studies hebben aangetoond dat L-Arginine goed is voor een beter geheugen, toename van spiergroei en een hogere vetverbranding. Bovendien houdt het onze bloedvaten soepel, door de stikstofmonoxide (NO) die het lichaam aanmaakt na inname van L-Arginine. 


Exfoliant

Voor velen is exfoliant een onbekend product. Toch zou het onderdeel van een goed huidverzorigingsprogramma moeten zijn. De huid ontdoet zich dagelijks van huidcellen. Door zonneschade, een droge of vette huid kan dit natuurlijke proces verstoord worden. Met als gevolg: een doffe, droge of schilferige huid, puistjes of een oneffen teint. Een exfoliant helpt om het natuurlijke proces weer in balans te brengen.  


Aloë Vera

Aloë Vera staat al heel lang bekend om haar geneeskrachtige en helende werking en krijgt vele positieve eigenschappen toegeschreven. Het helpt bijvoorbeeld bij huidproblemen als acne, vermindert huidirritaties en heeft een anti verouderende werking. Kies voor een zo puur mogelijke gel, want de krachtige werking van Aloë Vera is in veel producten te weinig.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles