European Media Partner

Gespecialiseerde fitness studio’s blijken groot succes

Kleine boutique fitness studio’s zijn erg in trek bij de consument en verspreiden zich dan ook razendsnel. Wat maakt deze formule zo succesvol?

Amerikaans concept

Het concept van boutique fitness, en met name indoor cycling, ziet Rogier van Duyn, founder & CEO van boutique fitness studio Rocycle, voor het eerst in Amerika: “Ik ontdekte in Amerika de trend van de boutique fitness, waar fitness studio’s één gespecialiseerde work-out aanbieden. Ik voelde mij iedere keer heel goed als ik uit de les kwam, ondanks dat ik net een zware work-out had gehad. Ik was ook verbaasd dat je in een groepstraining zo hard kon gaan en dat je door de hele beleving niet door hebt dat je zo hard aan het sporten bent.” 


Overtuigd van het succes van de boutique fitness, haalt Rogier het concept naar Nederland en start hij met co-founder & COO Roxy van der Noordt ‘Rocycle’, een indoor cycling studio. Rogier: “Rocycle biedt een fullbody work-out van 45 minuten met cardio, kracht en mindfullness. Cardio omdat je op de fiets zit, kracht omdat je tijdens de work-out je spieren traint met gewichten en mindfulness omdat de trainers je met positieve boodschappen tijdens de training motiveren. De gehele work-out is in het donker met kaarslicht en muziek op hoog volume, wat een clubachtige beleving geeft.” 


Amsterdams animo

De investeerders overtuigen dat dit concept zou werken, was in het begin voor Rogier nog lastig: “Ik wilde een premium indoor cycling studio boutique beginnen in Amsterdam, zonder abonnementen. En dat in een stad waar meer fietsen zijn dan mensen. Maar het heeft goed uitgepakt.” De fietsstudio slaat dan ook goed aan bij het eerste publiek, waarna het balletje begint te rollen. Zo opent Rogier september dit jaar, drie jaar na de opening van de eerste studio, alweer zijn vierde studio in Amsterdam en opende onlangs nog een studio in Utrecht, die kort na de opening al een groot aantal bezoekers trekt. 


Geen hype

Hoewel het concept zich door de uitbreiding en het bezoekersaantal succesvol heeft bewezen, krijgt Rogier wels eens de kritische vraag of het geen hype is die binnenkort overwaait. Maar er zijn meerdere redenen waarom fitness boutiques en met name de indoor cycling studio, geen hype zijn. Rogier: “Het concept is al bewezen in Amerika. Daar bestaat het al vijftien jaar en is het nog steeds heel erg populair. Wij leveren hoge kwaliteit fitness en beleving en ik denk dat mensen daar anno 2019 meer op zitten te wachten, dan op een zaal met apparaten. Ook is het voor de consument ook een makkelijke manier van sporten, ze hoeven alleen maar te komen en de instructeur te volgen.”


Daarnaast is het concept volgens Rogier gevormd met elementen die voor een langere tijd leuk blijven, zoals het fietsen en de verschillende soorten muziek. Rogier: “Zolang je dit concept in een goede omgeving brengt en iedere les weer een goede instructeur neerzet die de klanten een kwalitatieve beleving geeft, blijven klanten terugkomen. De kracht van boutique fitness is ook één ding heel goed te doen en daarin verder te investeren. Zo kun je je meer focussen op de totale ervaring, dan wanneer je trainingen op verschillende disciplines aanbiedt zoals yoga, boxen, indoor cycling en fitness. Het is namelijk al een hele uitdaging om één type work-out zo goed mogelijk in te richten, zodat je klanten terug blijven komen. Ik heb wel eens overwogen andere dingen ernaast te doen, maar dat gaan we niet doen. Er zit al zo veel energie in het geven van goede trainingen en het vinden van de juiste trainers die een goede les kunnen geven. Je bent dan ook zo goed als je laatste les, omdat klanten geen abonnement hebben. Dat houdt je als bedrijf heel scherp.” 


Sleutel tot succes  

Verbinding en goede service hoort bij een boutique studio echt op nummer één te staan volgens Rogier. Het succes van de studio is namelijk afhankelijk van de totale klantbeleving. Rogier: “Wij trainen ons personeel op customer service, omdat we het belangrijk vinden hoe ze met onze klanten omgaan. Daarnaast zijn de trainers ook een groot onderdeel van de beleving en hebben we drie medewerkers in dienst die op zoek gaan naar de juiste trainers en ze trainen of zelfs her-trainen voor een beter resultaat.” 


De meeste trainers kiezen Rogier en zijn team uit op podiumervaring. Zo verklaart Rogier: “Het is belangrijk dat de trainer iemand is die een connectie kan maken en een motiverend verhaal kan vertellen, zodat klanten de les met een goed gevoel verlaten. Een fitnessles kan eigenlijk iedereen die iets met fitness heeft wel leren, want drie kwartier fietsen, gewichten heffen, links of rechts aangeven, dat is niet zo ingewikkeld. Maar verbinding maken met de klant, dat kan niet iedereen.”  


Delen

Journalist

Esra Buke

Related articles