European Media Partner

Gentlemen on a mission: klaar voor de toekomst

 “We zijn dan wel verplicht dicht, maar we zijn niet gesloten en onze klanten weten dat”, vertelt Christiaan Sijnen, eigenaar van Gentlemen’s Place in Aalsmeer. “Ze durven het aan om telefonisch te melden wat ze nodig hebben en laten ons vervolgens een pakket samenstellen. Dat bezorgen we bij hen thuis. Daar kunnen ze op hun gemak passen en wat niet in de smaak valt komt weer retour. Maar dat gebeurt gelukkig bijzonder weinig want we weten wat mannen nodig hebben.” 

Essentiële items

Essentiële basics van topkwaliteit, aangevuld met stijlvolle items uit de seizoenscollectie. Christiaan: “Dat is het. Het is echt niet noodzakelijk om een hele kast vol kleding te hebben. Vroeger, toen we nog geen idee hadden van de impact van kledingproductie op het milieu, waren we onbewust heel goed bezig: had ik een gat in m’n broek dan werd de broek gerepareerd. Dan kon ik weer even door tot ik er uitgegroeid was en echt een nieuwe broek nodig had. Maar nu, met alle kennis die we hebben, zijn we nauwelijks bewuster gaan consumeren als het om kleding gaat. We hebben garderobes vol kledingstukken waarvan zeker een derde nooit uit de kast komt om gedragen te worden. Als het leuk is, hip is of in de aanbieding is, willen we het hebben. Gewoon omdat het kan. Maar we staan niet, of in ieder geval te weinig, stil bij de klappen die het milieu te verduren krijgt door ons gedrag.” 


De hele coronacrisis heeft aan het licht gebracht wat al een tijd gaande is, zeker als je kijkt naar de effecten van de lockdowns op het milieu. Christiaan: “De natuur vaart er wel bij en diersoorten pakken hun verloren ruimte weer terug. Daarom kunnen we de lockdowns maar beter gebruiken om iets goeds te doen. Inmiddels zijn de zolders wel opgeruimd, de plinten na zoveel jaar eindelijk geplakt, hangt het vogelhuisje recht en is de kamer voor de derde keer geschilderd. Wat ons betreft is het nu tijd voor de kledingkast en we hebben iets bedacht om daarbij te helpen: wardrobe organizing.” 


Wardrobe organizing

 “Iedereen mag thuis maximaal één bezoeker ontvangen.” Christiaan: “Dus wij gaan -geheel coronaproof- op huisbezoek. We kennen de voorkeuren en maten van onze klanten en gaan op pad met hun favoriete merken in de juiste maat. We laten de kleding van onze winkel eerst achter in de auto, want we gaan eerst de bestaande kledingverzameling sorteren. Wat kan terug de kast in en wat niet? Dan laten we zien welke combinaties je kunt maken met de kleding die er al is. Indien noodzakelijk vullen we het aan met nieuwe items die we hebben meegenomen. Daar begint mindful shoppen: als je iets niet nodig hebt, heb je het niet nodig. Punt. De kleding waar afscheid van wordt genomen kun je doneren. We nemen het dan mee en dan begint het proces opnieuw. We gaan sorteren en combineren en met die sets helpen we mannen die het zwaar hebben in deze tijd. We bieden de kleding aan via een stichting en wij zullen als stijlmeesters deze mensen, die het heel hard nodig hebben, op dezelfde manier adviseren als onze klanten in de winkel. Want echt, het spreekwoord ‘kleren maken de man’ is geen fabeltje, je communiceert iedere dag met je kledingkeuze. Juist daarom willen we hen helpen bij het vertellen van hun eigen verhaal, niet rücksichtsloos iets aantrekken dat pre-owned is, want dan blijft het de geschiedenis van de ander. Maar als we het ‘op maat’ uitzoeken en een eigen stijl meegeven, loopt er wederom een gentleman de deur uit.“


“Zowel bewustwording als kansen creëren en tegelijkertijd iedereen de mogelijkheid bieden om bij te dragen aan een circulaire economie, dat is waar het bij ons om draait”, besluit Christiaan.

Feit

Huur de stijlmeesters in als ‘wardrobe organizer’ en help helpen! Voor een bijdrage van slechts € 150,00 wordt je kledingkast uitgezocht en opnieuw ingericht. Wanneer je tijdens de stijlmeestersessie een aanvulling uit de nieuwe collectie van Gentlemen’s Place aanschaft, wordt het aankoopbedrag van de nieuwe items in mindering gebracht op je ‘wardrobe’ investering. Besteed je meer dan €150,00 aan essentiële nieuwe kleding dan vervalt de bijdrage voor het herinrichten van je kledingkast. 


Bel, app of mail naar Gentlemen’s Place voor meer informatie, maak een afspraak voor jezelf of je partner via 06 1443 1885 of stijlmeestersathome@gentlemensplace.com 


www.gentlemensplace.com


Delen

Journalist

Related articles