European Media Partner

Ga voor wonen in Haarlemmermeer

Om de hoek van Amsterdam vind je de bruisende gemeente Haarlemmermeer. Als je de drukte van de hoofdstad achter je wilt laten en groter wilt gaan wonen is dit de perfecte hotspot. Hoofddorp vormt de hoofdplaats van de gemeente en heeft een hoop moois te bieden.

Hoofddorp heeft bij velen een ‘jong’ imago, maar wist je dat de plaats al sinds 1853 bestaat? Het heette toen alleen anders. Inmiddels wonen er 75.000 mensen.Het is er heerlijk rustig wonen, maar er is ook meer dan genoeg te doen. Je woont als het ware tussen Amsterdam, Leiden, Zandvoort en de Westeinderplassen, waardoor stad en natuur altijd dichtbij zijn.


Met de jaren is het voorzieningenaanbod in Hoofddorp ook nog eens enorm gegroeid. De plaats heeft veel te bieden op het gebied van sport, winkels, uitgaan, horeca, zorg en onderwijs. Ook zijn er allerlei gloednieuwe culturele voorzieningen te vinden, waardoor er altijd iets te doen is. Daarnaast is ook de rijke historie van de gemeente Haarlemmermeer duidelijk zichtbaar in de omgeving.


HOTSPOTS:

De Stelling van Amsterdam

In de stelling van Amsterdam zijn diverse forten te vinden. Hoofddorp heeft er hier drie van en ze zijn het bekijken meer dan waard. Fort bij Hoofddorp diende als verdediging van het acces, gevormd door de Hoofdvaart en de hoofdverdedigingslijn van de Stelling van Amsterdam die dwars door de Haarlemmerpolder liep, en biedt een kijkje in de geschiedenis.


Cruquius gemaal

Een andere historische hotspot is het Cruquius gemaal. Het gemaal speelde een belangrijke rol in de drooglegging van de Haarlemmermeer. In het bijbehorende museum wordt het verhaal van Nederlands eeuwige strijd tegen het water verteld.


De Haarlemmermeersche golfclub

Op zoek naar sport en ontspanning? Bij de Haarlemmermeersche golfclub kun je zowel professioneel als recreatief golfen in een prachtige omgeving. De eerdergenoemde forten uit de Stelling van Amsterdam zijn vanaf de golfbaan perfect te bewonderen.¬


Toolenburgerplas

De Toolenburgerplas is een waar paradijs voor zwemmers en watersporters. In het natuurgebied mag de natuur vrij zijn gang gaan en er kan heerlijk gewandeld en gespeeld worden. Het is ook een prachtige plek voor een goede workout. Zowel in de zomer als in de winter is het hier heerlijk vertoeven.

Delen

Journalist

Related articles