European Media Partner

Ga voor groen

Jarenlang was het dé ultieme trend om je tuin volledig te betegelen, maar die tijd is tegenwoordig voorbij. Tegenwoordig mogen bloemen en planten juist weer centraal staan.

Verantwoord tuinieren

Nu we steeds meer bezig zijn met duurzaamheid en het behoud van de natuur, wordt er volgens Eigen Huis & Tuin steeds vaker verantwoord getuinierd. We houden rekening met verschillende insecten, vogels, en met de afvoer van water. Veel groen dus, en minder tegels. Ook vormen pasteltinten en ronde vormen een trend. Denk bijvoorbeeld aan mooie bloemen als hortensia’s in zachtroze of lichtblauw.


Steeds vaker zie je dat ook mensen in de stad een groene oase bouwen in hun eigen achtertuin. Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijk materiaal. Groenblijvende planten zijn hierin hip. Denk bijvoorbeeld aan de buxus, de maagdenpalm en de laurierkers. Allemaal in potten of borders van natuurlijke materialen. Ook op het balkon tuinieren we steeds vaker.


Moestuintjes

Ook het hebben van een eigen moestuin past perfect in deze trend. En daar hoef je helemaal geen grote tuin voor te hebben. Verticaal moestuinieren is het dit jaar helemaal. Hoe leuk is het om je eigen groente en fruit te zien groeien, te oogsten en vervolgens ook nog op te eten. Lekker, leuk én ecologisch verantwoord.


Stoere planten

Als laatste zijn ook weelderige planten momenteel enorm populair. Plantenpotten met een betonlook, metalen frames en een hele muur vol met prachtige klimop. Ook hier kun je verder denken dan alleen de grond, door verticaal te tuinieren. Zo maak je zelfs van het kleinste balkon een prachtige groene oase.


Delen

Journalist

Related articles