European Media Partner

Fit met Gilly

Voor velen heeft deze quarantaineperiode ook voor de nodige extra kilo’s gezorgd. Hoog tijd om eens weer flink te gaan bewegen nu de maatregelen langzaamaan versoepeld worden. Gilly Drielinger, die al jaren Bekende Nederlanders traint geeft ons een paar goede tips hoe wij (thuis) fit kunnen blijven. Voor het plezier, want een dolletje moet af en toe kunnen, maar ook voor het behalen van doelen. 

Gilly was hard op weg om door te breken als voetballer op hoog niveau, maar helaas zat een professionele voetbalcarrière er niet in. Maar met deze ervaring en wat hij daarin miste, namelijk een goede coach die een sporter begeleidt voor onder andere krachttraining, besloot hij om zijn eigen merk op te gaan zetten. “Geen sportschool, want tegen de grote sportscholen hier in Amsterdam kan ik niet opboksen.” Na eerst ervaring en connecties te hebben opgedaan in het David Lloyd en het Conservatorium Hotel werkt hij nu zelfstandig en focust hij zich volledig op (personal) training onder zijn eigen merknaam: FitbyGilly.   
Het is een bijzondere periode. Gaat jouw werk als personal trainer nog gewoon door?

“Jazeker. Ik ga nog gewoon lekker door. Ik heb zo’n acht à negen klanten per dag en ik mag met maximaal twee personen tegelijk trainen. We houden allemaal voldoende afstand en ik maak apparaten grondig schoon met alcohol doekjes. Ik app mijn klanten een dag van tevoren of ze zich goed voelen. Ik werk met een protocol en ik ben erg voorzichtig met de gezondheid van mijn klanten. Ik vraag dat ook van hen zodat we allemaal lekker gezond blijven.”


Je raadt het de mensen dus aan om vooral te blijven bewegen en sporten, ook buiten, nu de sportscholen nog even dicht zijn?

“Zeker! Amsterdam heeft fantastische plekken om te trainen. Ga bij mooi weer bijvoorbeeld naar het Vondelpark of ren lekker door de straten. En ga bij slecht weer trainen onder het stedelijk museum. We mogen ten slotte af en toe naar buiten voor een frisse neus en om te bewegen. Daarnaast is er thuis ook heel veel mogelijk om te bewegen. Schaf bijvoorbeeld wat attributen aan. Met accessoires zoals een springtouw, een foamroll of een squat ball kun je thuis lekker creatief aan de slag! Zoek op YouTube of Instagram naar oefeningen en workouts die je kunt doen. Je hebt eigenlijk helemaal niet veel nodig om toch actief bezig te zijn. Aan je eigen lichaamsgewicht en motivatie heb je al vaak genoeg.” 


Wat vind jij belangrijk bij een goede workout?

“Dat mijn klanten na de workout een tevreden en voldaan gevoel hebben en dat de prikkeling goed overkomt. Daar bedoel ik mee dat ik ze de juiste motivatie heb meegegeven. Daarnaast zie ik heel vaak bijvoorbeeld in een park om mij heen mensen trainen waarbij de techniek achterblijft, door bijvoorbeeld vermoeidheid. Ik heb liever dat ik een niet te zware training geef aan mijn klanten, maar dat hun techniek wel goed is en de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd.”


Wat zijn de workouts van dit moment?

“Trainen met slam balls is ontzettend populair. Daar kun je ook zoveel mee doen. Daarnaast zijn jumping squats en de gewone squats heel populair, voor zowel mannen als vrouwen. Je traint hiermee de grote spiergroepen, zoals de billen en benen. Bij veel vrouwen is dit belangrijk om te trainen, maar ik zie steeds meer dat dit bij mannen ook belangrijker wordt. Daarnaast zijn groepslessen in sportscholen heel populair. Ik merk om mij heen dat de mensen daar ook weer naar snakken, om deel te nemen aan zo’n groepsles. In zo’n les wordt je er echt doorheen geholpen door de leraar, maar ook zeker door de andere deelnemers. De druk is hoog tijdens een groepsles, want halverwege ermee stoppen doe je ook niet zomaar. Het motiveert mensen enorm om samen te sporten. Dit is ook het geval bij bijvoorbeeld een spinningles. Je steunt elkaar tijdens een les en zeker voor diegene die net beginnen met sporten is dit een enorme steun. Ik hoop dan ook dat we snel weer in de gym met elkaar mogen sporten. Ikzelf doe ook zoveel energie en inspiratie op in de sportschool, als ik bijvoorbeeld iemand iets cools zie doen. Belangrijk voor nu, vind ik, is dat we proberen zo goed mogelijk te blijven trainen in deze bijzondere periode. Hou afstand, lees het nieuws en blijf gezond!”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles