European Media Partner

Effectieve bedrijfsvoering door duurzame productie

In vele sectoren staat duurzaamheid hoog op de agenda. Zo ook in de beddengoedindustrie. Niet alleen stoffen, maar de gehele productie wordt steeds duurzamer. 

Nederlandse productie

“Een aantal jaar geleden kwamen wij erachter dat grote aantallen niet voor ons werkten,” vertelt Cong Pham eigenaar van Atelier Texcellence, waar de unieke dekbedovertrekken worden gemaakt met U-rits van Celeste Bedding. “We hielden ontzettend veel dekbedovertrekken over en dat is totaal niet duurzaam. Bij het opstarten van het bedrijf hebben wij nagedacht over het produceren in het buitenland. Maar uit overwegingen bleek dat dit meer nadelen zou opleveren dan voordelen. De productie vindt dan ook alleen in Nederland plaats. Zo is er betere controle op de productie en voorraad en zorgt dit tegelijkertijd ook voor minder verspilling. Door de productie in eigen beheer te houden in Nederland waarborgen wij ook dat onze producten in goede werkomstandigheden gemaakt worden. Deze garantie kan niet gegeven worden als de productie is uitbesteed in het buitenland.”


Minder fouten, meer duurzaamheid

In Nederland produceren betekent dat je direct kunt ingrijpen als je bijvoorbeeld een weeffoutje tegenkomt of ziet dat er tijdens het inpakken iets mis is gegaan, aldus Cong. “Hierdoor gooien wij aan het einde ook niet veel weg. De textielindustrie staat erom bekend dat er veel wordt weggegooid, met het gevolg meer uitverkoop. Of je blijft een grote voorraad houden.” 


Hoge standaarden

“Bij onze partner in Portugal, waar we al jarenlang mee samenwerken, gaan we zeker één keer per jaar langs om te zien wat er gebeurt en hoe dat verloopt. Zo verven we onze stoffen niet meer, maar printen we digitaal de kleur op de stoffen. Dit was even een investering, maar is veel beter voor het milieu, want dit scheelt ontzettend veel water. Daarnaast moet het katoen, dat onze partner in Portugal gebruikt, de juiste certificaten hebben. Zo vertrouwen wij erop dat ook het katoen op een goede en duurzame manier is gemaakt.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles