European Media Partner

Een dag in Rome

Ontbijt

Begin de dag goed en ga naar Il Gianfornaio op de Via Marmorata 159 voor een heerlijke cappuccino en een cornetto (croissant met vulling). Loop vervolgens de Via Marmorata af naar de Via Ostiense 106 waar Museum Centrale Montemartini gevestigd is. Dit museum was nog tot 1963 een functionerende elektriciteitscentrale. Hier zorgt de industriële omgeving voor een prachtig contrast met de kunstwerken uit de Oudheid.  

Lunch

Het inmiddels wereldberoemde concept waar lokale biologische Italiaanse producten en gerechten worden verkocht is perfect voor een heerlijke lunch en neem voor thuis gelijk een kookboek of een lekker flesje olijfolie mee. Ga voor een wandeling de Aventino heuvel op naar de Giardino degli Aranci (de sinaasappeltuin) en geniet van het prachtige uitzicht.   


Koffiepauze

Loop de Aventino heuvel weer af en stop bij Tramdepot Testaccio (Via Marmorata 13). Deze oude tram is omgebouwd tot een perfecte plek voor een pauze tussen de drukte van de stad en de Romeinen die komen en gaan. Met de suiker en cafeïne in de benen is het een korte wandeling naar de andere kant van de rivier de Tiber, naar de wijk Trastevere. 


Aperitivo 

Wandel door de kleine straatjes, die net aanvoelen als een dorpje in de grote stad en geniet tegenover de oudste apotheek van Rome, Farmacia Santa Maria Novella, gevestigd in een voormalig kloosterhof, van een welverdiend drankje. 


Diner

De Romeinen komen speciaal vanuit de andere kant van de stad naar pizzeria Dar Poeta. Het is even zoeken in de kleine straatjes, maar aan de rij voor de pizzeria is deze plek te herkennen. Tip: het is het wachten waard!  


Hotel

Grand Hotel Gianicolo. Dit prachtige hotel ligt boven op de Gianicolo heuvel en is op loopafstand van de San Pieter, Trastevere en Villa Panphili. Na een drukke dag in de stad kun je hier heerlijk genieten van de rust en de groene omgeving. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles