European Media Partner

Een blik op de zomer

Weet jij al waar jouw vakantie dit jaar naartoe gaat? Niet? Neem dan de volgende bestemmingen eens in overweging!


Madagaskar

Volgens reisaanbieder Skyscanner is Madagaskar momenteel een van de populairste reisbestemmingen. En dat is niet voor niets. Madagaskar heeft een unieke flora en fauna, die je nergens anders ter wereld zult vinden. Denk bijvoorbeeld aan de baobab boom en de lemur.


Breng eens een bezoekje aan het Parc National de Ranomafana. Hier vind je een regenwoud vol maki’s en heerlijke warmwaterbronnen. Het park werd in 1991 opgericht om het unieke ecosysteem op het eiland te beschermen en dat is zeker gelukt. Laat je zakken in de warmwaterbronnen om heerlijk te ontspannen.


Ook een safari langs het Alaotrameer mag niet overgeslagen worden. ’s Ochtends vroeg vertrek je vanaf Camp Bandra met je kano en de gids. Het meer vormt het centrum van de belangrijkste rijst groeiende regio van het eiland. Het is een rijke habitat voor wilde dieren en een belangrijk visgebied.


Daarnaast zijn er nog vele andere prachtige plekken te bezoeken, zoals de Allée des baobabs, natuurreservaat Tsingy de Bemaraha en hoofdstad Antananarivo. Het eiland heeft eindeloos veel moois te bieden.


Guatemala

Jarenlang moest Guatemala het afleggen tegen populaire bestemmingen als Nicaragua, Costa Rica en Mexico, maar dit jaar is dit authentieke land in Midden-Amerika zeer populair. De rijke Mayacultuur, koloniale steden en indrukwekkende natuur maken dit land perfect voor een afwisselende rondreis.


Het land staat bekend om haar eeuwige lente en het is er dus het hele jaar lang aangenaam. Geniet van kleurrijke marktjes, de gastvrije bevolking en prachtige landschappen met vulkanen, meren, rivieren en bergen.


Voor een inkijkje in de Mayacultuur kan je goed terecht in Petén, een van de belangrijkste plekken van voor de Colombiaanse bezetting van het land. Dit is waar de legendes van de Mayacultuur geboren zijn. Je vindt er fascinerende archeologische vondsten, die beschermd zijn gebleven door het regenwoud waar zij in liggen. Hier vind je ook Tikal, een van de grootste Mayasteden ter wereld en prachtige tempels. Dompel je onder in de fascinerende cultuur van dit Midden-Amerikaanse land. 


Seychellen

Schitterende stranden en een behoorlijk prijskaartje, dat is waar de Seychellen om bekend staan. Toch hoeft dat helemaal niet het geval te zijn. Een ticket naar de Afrikaanse eilanden hoeft helemaal niet zo heel duur te zijn en ook zijn er vele kleinschalige huisjes waar je in kan verblijven.


Op de Seychellen is het hele jaar mooi weer, met een temperatuur die zelden onder de 24 graden Celsius zakt. Je vindt er kilometers ongerepte stranden die tot de mooiste ter wereld behoren. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Anse Source d’Argent op La Digue, dat meerdere malen tot mooiste strand ter wereld werd benoemd. Het duikt vaak op als decor in films, fotoshoots en reclamespotjes. Het water is prachtig turquoise en de stranden parelwit.


Ook als je niet je hele vakantie op je badlaken wilt doorbrengen zijn er prachtige mogelijkheden op de Seychellen. Zo kan je er bijvoorbeeld goed duiken, waarbij je roggen, schildpadden inktvissen, tropische koraalvissen en zelfs af en toe een walvishaai kunt spotten. Ook vind je bij de binnenste eilanden verschillende sites waar je kunt duiken naar scheepswrakken. Een waar tropisch paradijs dus!

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles