European Media Partner

Duurzaam voeding bewaren

Het bewaren van voedingsmiddelen levert veel voordelen op, volgens het Voedingscentrum. De producten blijven langer goed, je hoeft minder snel iets weg te gooien en bacteriën groeien minder snel zodat je er niet ziek van wordt. Hoe je het beste producten kunt bewaren hangt af van het product.  Sommige producten moet je in de koelkast bewaren, terwijl dit bij andere niet hoeft. Het beter bewaren van voedingsmiddelen zorgt ervoor dat de producten minder snel bederven. Vaak is het bederf van producten te zien, te ruiken of te proeven, aldus het Voedingscentrum. Een product dat bedorven is, zoals zure melk, laten de meeste mensen staan. Toch hoef je niet altijd ziek te worden na het eten van bedorven producten. Tegelijkertijd kunnen producten er nog goed uit zien terwijl het wel schadelijke micro-organismen bevat, waardoor je toch ziek kunt worden. We gebruiken veel aluminimum- en plasticfolie om voedingsmiddelen te bewaren, maar er zijn ook genoeg duurzame alternatieven om je producten lang te bewaren. De volgende producten kunnen je hierbij helpen:

Bee’s Wrap

Bee’s Wrap is het duurzame alternatief voor verpakkingsmateriaal zoals aluminimum- en plasticfolie. Ideaal dus voor het verpakken van kaas en het afdekken van schalen. De Bee’s wrap is gemaakt van biologisch katoen met bijenwas, boomhars en jojoba-olie. Hierdoor heeft het een antiseptische werking waardoor de verpakte etenswaren langer goed blijven.


Food Huggers

Houd jij ook weleens een halve avocado of appel over? Door het gebruik van een food hugger in plaats van plastic of aluminiumfolie blijft 23% meer vocht behouden in aangesneden groenten en fruit. Zo kun je de volgende dag nog genieten van de andere helft van je avocado of appel.


Stasher bag

Nog even snel een snack voor onderweg meenemen? Gebruik hiervoor de stasher bag. Deze is gemaakt van siliconen en geschikt voor het inpakken van voedsel, maar ook voor onder andere toiletartikelen en speelgoed. Na gebruik kun je de stasher bag in het bovenste rek van de afwasmachine mee laten wassen. 


The Avocado Sock

Avocado’s zijn ontzettend lekker en gezond, maar het is een uitdaging om een perfect gerijpte te vinden in supermarkt. The Avocado Sock is een natuurlijke en effectieve manier om een perfect rijpe avocado te realiseren en voedselverspilling tegen te gaan. Doe een onrijpe avocado in The Avocado Sock en binnen 24 tot 48 uur is de avocado rijp en klaar om gegeten te worden door de natuurlijke lanoline en warmte van de wol. 


Veijbag

Een verse krop sla langer bewaren? Dat kan met de veijbag, die zorgt ervoor dat kwetsbare bladgroenten zeven dagen lang houdbaar en eetbaar blijven in de koelkast. Je kunt de Veijbag eenvoudig reinigen, wel op een lage temperatuur want de zak is gemaakt van katoen. 


Bag-again broodzak

Deze broodzak is gemaakt van ongebleekt biologisch katoen (GOTS-certificaat), waardoor er geen pesticiden op je brood terecht komen. Laat je bakker hier het brood in doen zodat je een hoop plastic bespaart. En het brood blijft tot twee dagen na aanschaf goed en heerlijk vers met een knapperige korst. 


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles