European Media Partner

Dompel je onder in de badkamertrends van dit jaar

Een make over van de badkamer stond of staat bij velen op de planning. Welke badkamertrends van 2020 nemen we mee en welke nieuwe trends zijn erbij gekomen? 

Kleur

Ook dit jaar is groen dé kleur! Planten zien we door het gehele huis steeds meer, ook in de badkamer. En planten voor een muur met een groen kleurtje zorgt voor ontspanning, veiligheid en gezondheid, meldt Sanitairkamer.nl. Bovendien worden veel mensen ook nog eens rustig van de kleur groen. Wel zo fijn in deze roerige tijden. Niet alleen groen, maar ook andere donkere kleuren dringen de badkamer in. Waar de meeste mensen eerst voor wit in de badkamer gingen, is een donkere badkamer de trend van 2021. Donkere kleuren zijn niet alleen voor de durfal die voor risico gaat, want donkere kleuren geven juist ook een gevoel van geborgenheid. 


Hotel chique 

Vanuit de woonkamer waait deze trend nu naar de badkamer. Van rijke materialen, zwarte, messing, of goudkleurige kranen tot aan veel verfijnde glamouraccenten, zoals een grote ronde spiegel of glanzende badkameraccessoires. The bigger the better, aldus Badenbody.nl. Maak je chique badkamer af met een vrijstaand bad of inloopdouche. 


Soft pastel 

De lichte kleuren zijn nog niet volledig naar de achtergrond verdwenen. Frisse pasteltinten afwisselen in ton-sur-ton stijl maakt je badkamer fris, licht en straalt kalmte uit. En kies niet alleen voor wand- en vloertegels met een zachte kleur, maar kies ook eens voor een pastelkleurig toilet of bad. Zo geef je je badkamer een geheel eigen look!


Interessante materialen

Naast de verschillende stijlen kun je ook spelen met materialen in je badkamer. Cortenstaal werd eerst veel in de tuin gebruikt maar zien we nu ook veel in de badkamer terugkomen voor bijvoorbeeld de vloer of wanden, aldus Badenbody.nl. Zo creëer je een stoer, rauw, maar toch ook warm effect in je badkamer. Daarnaast zijn de strakke badkamertegels verleden tijd. Kies eens voor extra grote tegels, of gebakken tegels in een golfslagstructuur. Naast vele structuren zijn de tegels ook in steeds meer kleuren verkrijgbaar en dat hoeft niet per se slechts één kleur te zijn. Denk ook eens aan een kleurverloop, bijvoorbeeld van licht naar donkerblauw. Er is ontzettend veel mogelijk en durf die mogelijkheden ook te benutten voor een moderne en chique badkamer. 

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles