European Media Partner

De voordelen van een elektrische vouwfiets

Het beeld dat velen nog hebben van een vouwfiets is dat het alleen gebruikt kan worden voor mensen die met het openbaar vervoer reizen of die de fiets willen meenemen in de auto, niet per se om er lange stukken mee te fietsen. Van dat beeld wil Ton van den Oetelaar, expert op het gebied van elektrische vouwfietsen, af.

Comfortabel 

“Een elektrische vouwfiets compact, stabiel en licht krijgen was een uitdaging. Maar inmiddels is de markt zo ontwikkelt dat een elektrisch aangedreven vouwfiets met een licht gewicht net zo comfortabel rijdt als een gewone fiets en dat zelfs langere afstanden met een kleine fiets mogelijk zijn.”


Niet altijd 28 inch 

Heel Nederland rijdt eigenlijk op een fiets van achtentwintig inch, vertelt Ton. “Je begint als klein kind met een twaalf inch fiets en eindigt met een achtentwintig inch fiets. Het nadeel van een reguliere fiets is dat het niet gemaakt is om te vervoeren. Het past niet in de auto en de garage is met ongeveer drie fietsen al behoorlijk gevuld. De reguliere fiets moet dus altijd aan de straat staan wanneer men geen garage heeft. Niet alleen staat de fiets daar bloot aan de weersomstandigheden, maar heeft het ook nog de kans om gestolen te worden.”


Amsterdam

Met een elektrische vouwfiets staat je fiets dus niet meer aan de straat en kun je deze gemakkelijk meenemen in de woning, gaat Ton verder. “Daarnaast kun je vanuit de stad eenvoudig een dagje gaan fietsen op de Veluwe. Je neemt de vouwfiets gemakkelijk de trein in en uit om comfortabel lange afstanden te fietsen. Ook in de stad is de (elektrische) vouwfiets ideaal. Je bent wendbaar en de draaicirkels zijn klein, waardoor je flexibel in het verkeer kunt begeven. Ten slotte, is de elektrische vouwfiets relatief licht, waardoor ook ouderen gemakkelijk de vouwfiets kunnen gebruiken.”

Staar je dus niet blind op de reguliere fiets, besluit Ton. “Ook met een kleinere fiets kun je veel plezier beleven!” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles