European Media Partner

De succestrein van Yossi Eliyahoo dendert door

Al op dertienjarige leeftijd begon Yossi zijn carrière in de restaurant industry. Van afwas tot bar en van manager tot eigenaar van THE ENTOURAGE GROUP. Door deze ervaring en enorme passie voor het vak zijn al zijn concepten van MOMO tot Bepita, vanaf het begin een groot succes. Ook dit voorjaar gaat er een nieuw concept van de hand van Yossi geopend worden. In het NHow hotel komen LALO Contemporary Mexican Kitchen & Bar, en COCO Lounge & Bar op de 24ste verdieping van het hotel en ook deze concepten beloven groter en beter te worden. 

Wat bracht je naar Amsterdam?

“Ongeveer achttien jaar geleden ben ik naar London verhuisd. Na zes jaar restaurants en concepten gecreëerd te hebben ontmoette ik mijn huidige business partner, Liran Wizman. Een jonge succesvolle entrepreneur, die waardeerde wat ik deed. Op dat moment had hij net het Park Hotel in Amsterdam gekocht en vroeg hij mij mee te gaan op avontuur. Ik was al vaak in Amsterdam geweest en hield al van de stad. Na ons eerste bezoek was ik verkocht: fantastische locatie, fijne business partner om zaken mee te doen en ik zag de potentie die hier lag in Amsterdam.” 


Wat was die potentie? 

“Ik zag in Amsterdam een internationale plek, heel kosmopoliet. Met veel geschiedenis, cultuur, design en het is gewoon een supergave plek. But at the end of the day, is het een hele kleine stad. Ik noem Amsterdam dan ook altijd een kosmopoliet dorpje. Ik zag de potentie in wat hier nog niet was. Zo kwam ik tot het idee van MOMO. Een Pan- Asian restaurant met het DNA van THE ENTOURAGE GROUP. Ons DNA bestaat uit een open keuken, 360 graden bar, niet formeel, high- end service en het delen van eten, het leven vieren. Het gaat om de gehele ervaring, daar staan wij voor en dat was wat er nog miste in Amsterdam.” 


Hoe zijn de twee nieuwe concepten LALO en COCO tot stand gekomen? 

“Vier jaar geleden wonnen wij onze pitch wedstrijd. Er was een soort veiling tussen veel andere groepen om deze ruimte te exploiteren. Wij waren dan ook heel blij toen wij hoorden dat we onze concepten op de 24ste verdieping mochten gaan ontwikkelen. Het gebouw moest nog gebouwd worden wat ons de tijd gaf om onze nieuwe concepten te ontwikkelen en de details verder uit te werken. En omdat het een enorme ruimte is, de gehele 24ste verdieping, hebben wij besloten om de ruimte op te delen in twee concepten. De eerste is LALO, een hedendaags Mexicaans restaurant en bar en COCO is de lounge, bar en tevens woonkamer van het prachtige gebouw. Het heeft een andere opzet en de nadruk ligt op loungen, ook zal de muziek iets harder staan dan bij LALO. Zo vullen de twee concepten elkaar perfect aan. Na een heerlijk diner in LALO kun je onder het genot van een drankje napraten bij COCO.” 


Hoe zullen de concepten eruit komen te zien?

“Veel natuurlijke elementen. We zullen gebruik maken van ruwe materialen zoals, hout, ijzer en beton. Ook de texturen van de materialen komen duidelijk terug in het interieur en de meubelen komen van over heel de wereld. De uitstraling zal clean zijn, chique met veel donker hout.” 


Wat zal hier anders zijn dan je andere concepten?

“Natuurlijk de locatie en het uitzicht, die hier fantastisch zijn. Daarnaast zorg ik er altijd voor bij een nieuw concept dat ik niets kopieer en plak. De ervaringen die de gasten hier bij LALO en COCO krijgen zijn nergens anders te vinden. De gasten krijgen te maken met een unieke service, uitstekende wijnen, eten, cocktails. Ik zeg ook altijd dat we geen restaurants creëren maar ervaringen.”   


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Ik droom eigenlijk helemaal niet zo ver vooruit. Wanneer je veel vooruit plant gebeurt het nooit zoals je het bedacht had. Maar natuurlijk hebben wij plannen en een strategie voor THE ENTOURAGE GROUP. We hebben veel in de pipeline. We openen LALO en COCO, een aantal concepten in Milaan binnen twee jaar en we hebben nog andere projecten met hotels die lopen. Maar over het algemeen zou ik bijvoorbeeld graag een beach club willen openen of een boutique hotel.”

Delen

Journalist

Feline van der Linde

Related articles