European Media Partner

De mooiste plekken in Japan

Kyoto

Als je door Japan reist, moet je zeker ook een aantal dagen in Kyoto plannen. Hier vind je namelijk allerlei prachtige oude tempels. De Gouden Tempel, ook wel de Kinkaku-ji Tempel, is een van de bekendste. Ook de Ginkaku-ji Tempel en de Tenryu-ji Tempel zijn zonder twijfel een bezoekje waard. Breng daarnaast ook een bezoekje aan het Bamboebos van Arashiyama. Als je vroeg op de dag gaat en de weekenden vermijdt, voorkom je dat je andere toeristen tegen het lijf loopt, en kan je onbeperkt genieten van de prachtige natuur.


Osaka

Wanneer je Osaka bezoekt kan je Osaka Castle echt niet overslaan. Het is een van de bekendste Japanse trekpleisters en heeft een rijke historie. Het werd in 1583 gebouwd door Hideyoshi Toyotomi, een krachtige feodale landheer en strijder. Hij was geobsedeerd met goud, en dat is in het kasteel goed terug te zien. Tegenwoordig huist er in het kasteel een museum. Op elke verdieping vind je items die de rijke geschiedenis van Osaka en het kasteel vertellen. Echt een must-see!


Shibuya

Op zoek naar een plek om te winkelen en te genieten van het drukke stadsleven? Dan is Shibuya de place to be. Het is een van de meest kleurrijke en drukke buurten van Tokio. Hier vind je fantstische winkels, restaurants en clubs. Veel fashion en entertainment trends vinden hier hun oorsprong, dus als je op de hoogte wilt zijn van de laatste trends moet je Shibuya sowieso bezoeken.


Nara

Voor Japanse begrippen is Nara een relatief kleine stad. Ze heeft namelijk slechts 400.000 inwoners. Toch is het zeker een bezoekje waard! Er zijn vijf prachtige boeddhistische tempels te bezoeken en je vindt er de Shintoschrijnen. In enkele heiligdommen vind je ook de heilige herten van Nara. Deze herten lopen vrij rond tussen de toeristen.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles