European Media Partner

De leukste stedentrips

Ben je voor de herfstvakantie nog op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip in Europa? Geen nood! Wij zetten drie leuke bestemmingen voor je op een rij.

Hamburg

Hamburg is een van de leukste steden in Duitsland, en gemakkelijk te bereiken met zowel trein als vliegtuig. Het barst er van de artistieke wijken en je kunt er heerlijk langs het water fietsen of wandelen. In het midden van de stad vind je het imposante Rathaus, tevens het middelpunt van de twee stadsdelen, Neustadt en Altstadt. Als je wilt winkelen kun je hier uitermate goed terecht.


Daarnaast staat Hamburg bekend om de Reeperbahn, dé uitgaansstraat van de stad. Vooral ’s avonds komt deze straat tot leven en barst het van de neonlichten en muziek.


Zagreb

Ook de hoofdstad van Kroatië heeft veel moois te bieden. Op het centrale plein, Trg bana Jelačića, kun je perfect mensen kijken en kan je terecht  voor het boeken van rondleidingen. In de oudste wijk van de stad, Kaptol, vind je De Kathedraal van Zagreb. Een imposant gebouw met torens van ruim 100 meter hoog. In de wijk kan je even rustig ronddwalen, weg uit de hectiek van de benedenstad.


In Zagreb vind je tevens een aantal prachtige musea. Zo bevat de collectie van het Mimara museum kunst uit alle delen van de wereld. Ook het Museum voor Hedendaagse Kunst, het Stadmuseum van Zagreb en het Archeologisch museum zijn een bezoekje waard.


Liverpool

Het is misschien niet de eerste Britse stad waar je aan denkt als je een bestemming voor een stedentripje uitzoekt, maar Liverpool heeft een hoop te bieden. Ga bijvoorbeeld langs in de iconische Cavern Club, waar de Beatles ooit hun succesvolle carrière zijn begonnen. Of neem een kijkje op Albert Dock, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier de Mersey. Hier vind je daarnaast ook vele leuke musea, die allen gratis te bezoeken zijn.


Ook de Baltic Triangle is een bezoekje waard. Vroeger vond je hier fabrieken en pakhuizen, tegenwoordig is het een van de hipste wijken van de stad. Je vind hier vele leuke eettentjes en de wijk vormt het creatieve hart van de havenstad.


Delen

Journalist

Related articles