European Media Partner

De Costa Blanca, de Caraïben van Europa

De Costa Blanca heeft elk jaar weer een enorme aantrekkingskracht op vele toeristen uit binnen en buitenland. De regio tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada staat bekend om zijn klimaat dat ook in de winter erg aangenaam is. Ook de vele mogelijkheden aan activiteiten, bezienswaardigheden en de heerlijke stranden (maar liefst 74) maken de Costa Blanca tot de perfecte bestemming voor een heerlijke vakantie in Spanje of zelfs meer... 

Historie

Er doen verschillende verhalen de ronde over de betekenis van de naam Costa Blanca. Een daarvan is dat de naam in 1957 bedacht is door de Britse Luchtvaartmaatschappij BEA (British European Airways), die toen begon met vluchten tussen London en Valencia. Maar de meest waarschijnlijke verklaring is dat de kust vroeger wit (blanca) werd vanwege de grote amandelteelt (amandelbomen hebben wit-roze bloesem).  


Gezondste regio van Europa

De Costa Blanca is door de Wereldgezondheidsorganisatie als de gezondste regio van Europa benoemd. De vele zoutmeren tussen Alicante en Torrevieja zijn rijk aan mineralen, waardoor ze helend werken voor reumapatiënten. Met meer dan 300 zon dagen per jaar kun je het gehele jaar genieten van aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 18⁰C, dit betekent dat de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn en het in de winter relatief warm is en lijkt daarmee veel op het klimaat in de Caraïben.  


Investering in je vrije tijd

Genoeg redenen dus om niet alleen op vakantie naar dit gebied te gaan, maar om er zelfs een tweede huis aan te schaffen. Niet alleen is een tweede huis zakelijk aantrekkelijk, want op ons spaargeld krijgen we niet of nauwelijks rente. Daarnaast is het ook een investering in je persoonlijk geluk en welzijn. Een weekendje naar Spanje kan wonderen doen naast je stressvolle werkleven. En wie wil nou niet een tweede huis in de Caraïben van Europa! 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles