European Media Partner

Dag acne, hallo zelfvertrouwen

‘Het is maar acne, dat is toch niet zo erg?’ De impact van acne wordt vaak flink onderschat. Een slechtere huid kan sterk van invloed zijn op je zelfbeeld. Maar bedenk ook wat het je oplevert als je de juiste behandelmethode hebt gevonden en de acne verdwijnt!

Het is niet fijn om van anderen te horen dat je wel erg veel puistjes hebt. Dat weet je zelf donders goed. Een lade vol met verschillende concealers en foundations tot aan de duurste tonics en cremes voor het naar bed gaan, het mag niet baten. Die stomme rode bulten maskeren blijft gedoe en ze lijken maar niet te verdwijnen, wat je ook probeert.

Je bent zeker niet de enige die worstelt met een onzuivere huid. Onder de veertigers heeft ongeveer 25 procent van de vrouwen en ruim 10 procent van de mannen acne. En onder twintigers heeft de helft van de vrouwen er last van.

Een slechte huid kan sterk van invloed zijn op je zelfbeeld. Sommigen gaan hier beter mee om dan anderen, maar veel mensen worden zowel fysiek als psychologisch beïnvloed door acne. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen met acne vatbaarder zijn voor depressie, angststoornissen en sociale fobieën dan mensen zonder acne. Wat weer van invloed is op het ondernemen van bijvoorbeeld sociale activiteiten. Alles om maar te voorkomen dat anderen denken dat jij niet goed voor jezelf zorgt. 

Acne is geen kwestie van slechte verzorging, die oorzaak zit veel dieper. Een juiste behandeling is dus heel belangrijk. Voor je het weet, zijn de kleine rode littekens de enige herinneringen aan die pijnlijke periode. Want zoveel invloed als een slechte huid kan hebben op jouw mentale gesteldheid, zoveel opluchting en zelfvertrouwen geeft het als je een goede oplossing in handen hebt. Met een mooie effen huid als resultaat.


Waar je eerst liever openbare plekken vermeed, lagen camouflage aanbracht en je de sjaal zo hoog mogelijk opknoopte, hoef je niks meer te verstoppen! De huid knapt zienderogen op. En dat mag gezien worden. Denk aan alle dingen die je weer durft en wilt ondernemen. Met een egale huid ga je met herwonnen zelfvertrouwen weer stralend door het leven. 


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles