European Media Partner

Chinese dumplings (Jiao zi)

Ingrediënten 

1 pak gyoza vellen
300 gram varkensgehakt
100 gram Chinees bieslook (gau choi)
2 teentjes knoflook 
1 theelepel geraspte gember 

Sausmix


2 eetlepel sesamolie 


1 eetlepel koud water


1 eetlepel Shaoxing rijstwijn


1 eetlepel oestersaus


1 theelepel donkere sojasaus


1 theelepel lichte sojasaus


1 theelepel suiker


½ theelepel kippenbouillonpoeder


⅛ theelepel witte peper


1 theelepel maiszetmeelZo maak je het:Was de Chinese bieslook en dep het goed droog. Snijd de bieslook en de knoflook fijn.
Leg het gehakt in een grote kom en voeg de ingrediënten van de sausmix toe. Roer in één richting totdat alles goed is vermengd. Meng vervolgens de Chinese bieslook, knoflook en gember erin.Dumplings vouwen:


Neem een deegvel in je hand en  plaats één theelepel vulling in het midden van het vel. Bestrijk de rand met een beetje water. Vouw het deegvel in een maanvorm en druk in het midden stevig dicht. Pak aan één kant een klein stukje van het deegvel en vouw richting het midden toe en druk stevig aan. Herhaal dit 2 à 3 keer afhankelijk van de omvang van het vel.De dumplings bakken:


Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. Leg de dumplings in een ronde vorm en bak ze voor 1 minuut. Voeg 100 ml water toe en plaats de deksel op de pan.  Bak ze voor circa 6 minuten of tot al het water is verdampt. Haal de deksel van de pan en laat ze nog 2 minuten doorbakken totdat de onderkant van de dumplings krokant zijn geworden. 

Delen

Journalist

Related articles