European Media Partner

Balans in de keuken

Sabine Koning begon in 2002 met haar allereerste blog. Een echte meiden lifestyle blog. Ze kreeg de smaak te pakken, maar haar passie lag niet meer bij mode make-up en andere dingen die jonge meiden bezighouden. Om deze reden begon zij in mei 2011 de blog OhMyFoodness. In eerste instantie een blog om recepten te delen, maar is inmiddels een echt bedrijf geworden, waar niet alleen foodgerelateerde artikelen worden gepubliceerd.

Wanneer ben je begonnen met je blog OhMyFoodness?

“In mijn tienerjaren heb ik altijd al geblogd. Dat was toen vooral een ‘meiden lifestyle’ blog. Dat bleef toen nog heel erg klein. Daarnaast stond ik vanaf mijn derde al met mijn moeder in de keuken. Eén en één is twee en zodoende is mijn blog ontstaan, alweer negen jaar geleden. Ik wilde in deze blog mijn kijk op eten geven en dat eten echt heel erg leuk is. Ik begon mijn blog naast mijn studie event-management en daarna ben ik fulltime gaan werken in de hotellerie. De blog begon toen te groeien en toen heb ik besloten om van fulltime werken, naar parttime te gaan en vijf jaar geleden heb de knoop doorgehakt en besloot ik fulltime aan mijn blog OhMyFoodness te gaan werken.”


Waar komt de naam OhMyFoodness vandaan?

“Toen ik nog mijn ‘meiden lifestyle’ blog had speelde ik met het idee om een aparte blog te maken over eten. Ik vroeg aan mijn lezers een goede naam hiervoor en één van de reacties die daarop kwam was OhMyFoodness.”


Waarom is er een duidelijke focus op food& travel op je blog?

“Ik houd van reizen. Met mijn ouders heb ik al vanaf jonge leeftijd reizen gemaakt over heel de wereld en ook tijdens mijn studie heb ik een stage in het buitenland gevolgd. OhMyFoodness begon te groeien en tegelijkertijd merkte ik dat ik steeds meer mijn persoonlijke vakantiebestemmingen begon te kiezen op basis van het eten daar. En ik merkte om mij heen dat steeds meer mensen dit ook begonnen te doen. Het maken van lijstjes voor vertrek van waar te eten begon de standaard te worden. Vandaar de keuze voor een combinatie van eten en reizen.”


Voel je de druk van buitenaf om mee te doen met de gezondheidstrend?

“Nee. Die druk voelde ik vroeger toen ik net begon met OhMyFoodness zeker weten. De positie van OhMyFoodness is nu goed gevestigd dus de druk is weg. Waar ikzelf, vanaf het begin, in geloof is de balans. Je kunt jezelf niet continu dingen ontzeggen. Het leven moet wel leuk zijn. En als je dan toch jezelf wilt trakteren met iets lekkers, maak dan vooral die heerlijke fudgy brownies met echte boter en suiker. Het leven is niet perfect en dat wil ik dan ook niet laten zien op mijn blog. Zeker in deze tijd waarin op sociale media perfecte plaatjes worden gedeeld. Zo schrijf ik ook over hoe ik mijn gezinsleven probeer te combineren met mijn drukke werkzaamheden. Hoe kun je toch gezond koken voor je gezin tussen de drukte door? Ik wil graag mensen inspireren hoe ze het leven kunnen aanpakken en het wat gemakkelijker voor zichzelf kunnen maken.”


Hoe ziet een dag van een food blogger eruit?

“Geen enkele ‘blogdag’ is hetzelfde. Elke dag is weer anders. Maar meestal zijn twee daarvan in mijn kantoor/studio/keuken. Dan ben ik de hele dag alleen maar bezig met recepten maken, koken en foto’s en video’s maken. De andere twee dagen zit ik achter mijn computer. Dan plan ik de sociale media posts in, schrijf ik de recepten uit, bewerk ik de foto’s en edit ik de video’s. Tussendoor rijd ik vaak naar afspraken met mijn uitgeverij of naar partners voor eventuele samenwerkingen. Het fijne hieraan is dat ik mijn eigen agenda bepaal. Ik hou van structuur en daarom werkt het indelen van mijn agenda voor mij heel goed.”       


Wat zijn de plannen voor je blog in de toekomst?

“Ik ben bezig met een nieuw kookboek en agenda voor 2021. Daarnaast zou ik heel graag meer offline willen doen. In het verleden heb ik een pop up cheesecake café in Deventer gehad, ter lancering van mijn cheesecake kookboek, en een workshop week. Ik wil graag meer in contact komen met de lezers, meer voor ze organiseren. Zij zijn ten slotte de reden dat mijn blog zo’n succes is. Dit vind ik niet alleen heel erg leuk, maar zo betrek ik ook mijn opleiding, die ik altijd met heel veel plezier heb gedaan, er weer bij. Er zijn al plannen hiervoor, maar ik kan er nog niets concreets over zeggen.”

Feit

De blog OhMyFoodness trekt maandelijks 400.000 bezoekers en meer dan 850.000 views op haar sociale kanalen. Naast de blog heeft Sabine ook drie kookboeken gepubliceerd, waaronder CHEESECAKE. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles