European Media Partner

Anna+Nina

Waarom zijn jullie voor jezelf begonnen?

“Het was niet een heel doordacht businessplan, het was eigenlijk meer een geval van 'het liep zo'. We zagen een kans en besloten hem te pakken.”

Hoe kwamen jullie op het idee Anna + Nina?

“Anna + Nina begon als een agentschap. We verkochten eerst andere sieradenmerken aan retailers in de Benelux. Pas later besloten wij een eigen merk en winkel te openen.”


Wie is jullie voorbeeld?

“Zo veel mensen! Wij vinden beiden originaliteit en authenticiteit belangrijk. Ik ben fan van Carine Rothfield, zij lijkt - voor zover je uit interviews kunt opmaken - heel oprecht in een anders vrij opportunistische wereld. Vivienne Westwood, Iris Apfel en Oprah Winfrey, zijn ook allemaal mensen waar we blij van worden.”


Hoe zorgen jullie dat je tijd voor jezelf overhoudt?

“Dat is soms lastig! Aangezien wij beiden kinderen hebben en het werk toch nooit 'af' is, schiet tijd voor jezelf er snel bij in. We proberen het wel echt te nemen, anders worden we moe en chagrijnig, daar heeft niemand iets aan!”


Waar zijn jullie het meest trots op?

“Dat we nooit ruzie met elkaar hebben gekregen, dat sommige werknemers al sinds het begin bij ons werken en dat Anna + Nina blijft groeien.”


Ondernemen is vallen en opstaan. Wat was jullie grappigste blunder?

“Oh jee, zoveel! Wij zijn ooit bijna enorm opgelicht door een Chinese partij, waarvan we dachten dat ze een order van een ton gingen plaatsen. Echt vlak voordat we op het vliegtuig stapten kwamen we erachter dat het oplichterij was...”


Welk deel van jullie werk is het leukst?

“De creaties, van juwelen en van het interieur.”


Waar willen jullie nog beter in worden?

“Haha, in zoveel. We willen vooral beter worden in structuur en organisatie.”


Wat zouden jullie mensen die voor zichzelf beginnen willen meegeven? 

“Focus niet teveel op je plan, maar kijk naar wat er in het echte leven om je heen gebeurt.”


Waar zien jullie jezelf over tien jaar?

“Dan hebben we nog vier of vijf winkels geopend in leuke Europese steden en zijn we online enorm gegroeid. We werken in een gaaf gebouw in Amsterdam Noord met een eigen fotostudio en een yoga ruimte en misschien een bar. En we reizen de hele wereld over.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles