European Media Partner

6 tips om de donkere dagen door te komen

Ritme 

Zorg voor een vast ritme. Wanneer je biologische klok van slag is, raakt je hele lichaam uit balans dus zorg ervoor dat je op een vaste tijd opstaat, ook wanneer je om twee uur ’s nachts naar bed gaat.  

Ontbijt 

Door goed te ontbijten breng je je lichaam in ‘overdag’ modus: je spijsvertering komt op gang en je slaap verdwijnt. 


Pure chocolade 

De cacao in pure chocolade bevat veel antioxidanten en mineralen. Ook bevat het de stof phenylalanine. Dit wordt in ons lichaam omgezet in dopamine, dat ons een geluksgevoel geeft. Bovendien hebben mensen die pure chocolade eten, in kleine hoeveelheden, een kleinere kans op hart- en vaatziekten. Kortom, genoeg redenen om af en toe een stukje te eten!


Vitamines 

Vele studies tonen aan dat een hoge dosis vitamine B12 en D zorgen voor een vermindering van een winterdepressie. Vitamine D komt vrij bij daglicht en werkt dus goed voor mensen die veel binnen zitten tijdens de winter. 


Beweging 

Sporten blijft de oplossing voor veel problemen. Door buiten te sporten kom je in contact met daglicht en maak je endorfine aan. 


Vakantie 

Wat is er nu beter dan een zonvakantie in het vooruitzicht te hebben. Een (zon)vakantie zorgt niet alleen voor ontspanning, maar zonlicht zorgt er ook voor dat onze vitamine D een boost krijgt. Boek dus gauw die zonvakantie!

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles