European Media Partner

3 vragen aan Oscar Ottens, eigenaar van Stalen Deuren

Wat voor soort verschillende stalen deuren zijn er?

“Er is tegenwoordig ontzettend veel mogelijk. Naast de basiskleur zwart zijn de deuren ook beschikbaar in andere kleuren zoals, goud, messing, brons en zilver. Bovendien kun je kiezen voor mat glas of bijvoorbeeld glas met een kleurtje. Een stalen deur kan eigenlijk in elk gebouw of woning worden geplaatst. Maar elke deur heeft zijn eigen functie, dus het is wel zaak om goed te kijken welke deur het beste zou werken in de ruimte.”

Welke deur past het beste bij welke functie?

“Een scharnierendeur moet in een kozijn dichtvallen en de ruimte goed kunnen afsluiten, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer en kan maar één kant open- en dichtgaan. Een taatsdeur heeft veel ruimte nodig en je moet ervoor in de grond boren. Je moet dus niet te diep boren anders beschadig je bijvoorbeeld de vloerverwarming. En bij een schuifdeur moet je rekening houden met genoeg ruimte om de rails te kunnen plaatsen waar de deur in moet komen te hangen. Het belangrijkste is dat je niet een mooie deur kiest die eigenlijk helemaal niet praktisch is in desbetreffende ruimte.”


Functionaliteit staat dus boven uiterlijk?

“Tot de beste oplossing komen voor beide partijen kenmerkt de echte vakmensen. In eerste instantie moet een stalen deur voldoen aan zijn functionaliteit, waarbij ontwerp en wat mooi is bijzaak zijn.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles