European Media Partner

3 vragen aan Oos Kesbeke, directeur van familiebedrijf Kesbeke

Waarom zijn jullie van de ongeveer twintig inleggerijen die Amsterdam vroeger kende nog als enige over?

“Ik heb met mijn bedrijf altijd onze eigen koers gevaren en we zijn altijd bezig met innoveren. Continu werken wij aan nieuwe producten en gaan we op zoek naar nieuwe samenwerkingen. Zo werken we samen met de allergrootste chefs in Nederland, die mij bijvoorbeeld bellen om te vragen of we bosaardbeien kunnen inleggen. Het gaat dan niet om grote hoeveelheden, maar door deze samenwerkingen leren wij weer heel veel over nieuwe combinaties. Dat maakt ons rijk.”

Wat zijn de voordelen van een Amsterdams tafelzuurtje?

“Als enige inleggerij in Europa met het certificaat maatschappelijk verantwoord ondernemen proberen wij alles zo gezond mogelijk te maken door bijvoorbeeld schadelijke E-nummers te vermijden en hebben wij kleurstoffen vervangen door natuurlijke ingrediënten. Mensen zijn door de jaren heen veel zoeter gaan eten. Wat eigenlijk logisch is want suiker is een teken van welvaart. De Amsterdamse tafelzuren waren dan ook mierzoet. Kesbeke heeft in de afgelopen 75 jaar de receptuur niet veranderd en is vergeleken met de rest dan ook niet zoet.”


Heb je tips voor de feestdagen?

“Op een borrelplank hoort een zuurtje. En heel veel ingelegde producten lenen zich goed voor de borrelplank. Denk bijvoorbeeld aan een ingelegd uitje met appelstroop of balsamico met een stukje kaas. Hartstikke lekker! Maar ook een zure cornichon past goed bij vleeswaren. Bovendien wordt in warme of koude gerechten steeds vaker gewerkt met een zuurtje, ook door de grote chefs.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles