European Media Partner

3 vragen aan Micha Meuwessen

Wat is het verschil tussen goede en slechte honing?

“Je kan op veel verschillende manieren de kwaliteit van honing meten. Ons voornaamste meetpunt is Methylglyoxal. Hoe meer Methylglyoxal (herkenbaar aan het gouden MGO- label) er in de honing zit des te sterker de bioactieve waarden van de honing.” 

Wat zijn de positieve effecten van kwalitatief goede honing?

“Het bestandsdeel Methylglyoxal (MGO) is essentieel bij de ondersteuning van de natuurlijke maag- en darmflora. Dit bestandsdeel, wat ook van nature voorkomt in o.a. chocolade, heeft een unieke bioactieve werking op onze maag en darm. Ook draagt een duurzame manier van produceren bij aan kwalitatief goede honing. Het gebruik van een houten bijenkorf zorgt ervoor dat er geen plasticdeeltjes in de honing terecht kan komen. Zo heeft de honing niet alleen een goede werking op ons lichaam, maar ook op de natuur.”  


Waar moet de klant op letten bij het kopen van een goede honing?

“Nog altijd zijn er aanbieders die de honing te hoog verhitten of mengen. Een donkere kleur betekent meestal dat het op een hoge temperatuur is geweest, wat voor minder kwaliteit zorgt. Over het algemeen geldt dus hoe goudkleuriger de honing, hoe beter de kwaliteit. Maar let daarbij ook op dat de producent een kwaliteitsgarantie heeft op zijn website. De beste soort honing is een monoflorale honing.” 

Delen

Journalist

Related articles