European Media Partner

3 vragen aan Maarten Gaarthuis, eigenaar van White Cloudz

Waarom is een goed dekbed belangrijk?

“Allereerst moet het je goed warm houden ’s nachts. Ook moet het comfortabel zijn. Het mag bijvoorbeeld niet te zwaar zijn en de temperatuur moet comfortabel zijn. Een dekbed moet goed ventileren. Dit kan bijvoorbeeld onder een donzen dekbed heel goed, omdat ons vocht gemakkelijk opneemt en weer afgeeft. Een wollen of synthetisch dekbed is veel zwaarder, minder soepel en valt minder goed om je heen. Zo verlies je warmte en daardoor ervaar je minder comfort, wat weer leidt tot een minder goede nachtrust.”

Maarten Gaarthuis, eigenaar van White Cloudz


Waar moet je op letten bij goede slaapproducten?

“Kijk naar het materiaal. Schaf bij voorkeur producten aan waar natuurlijke materialen in zijn verwerkt, zoals dons en katoen. Dons ventileert niet alleen goed, maar het is ook heel licht en soepel. Er is weinig dons nodig voor een warm dekbed. Daarnaast gaat dons heel lang mee. Wanneer je het goed onderhoudt, door het elke ochtend even op te schudden en één keer per week voor een open raam te luchten, gaat het zo vijftien jaar mee.”


Wat zijn de voordelen van beddengoed produceren in Nederland?

“Alles is op voorraad. Bovendien is de controle op de kwaliteit en de regulering daarvan veel gemakkelijker. Kwaliteit en snelle levering is daarmee dus altijd gegarandeerd.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles