European Media Partner

Recept: Grass jelly

Deze zwarte pudding uit Azië is het ultieme dessert voor de hete dagen. Voeg vers fruit toe en gezoete kokosmelk en geniet van de zomer.  

Zo maak je het

Zorg dat de kokosmelk en grass jelly goed koud zijn en haal deze pas op het laatste moment uit de koelkast. Snijd de water- en de galiameloen in kleine blokjes en leg het afgedekt in de koelkast. 

Kook 1 liter water in een pan. Zodra het water kookt, voeg je de sagoparels toe. Draai het vuur naar middenlaag en kook de sagoparels voor ca. 10 minuten. Zet het vuur uit en laat het 10 minuten nagaren met de deksel op de pan. De sagoparels zijn klaar als ze transparant zijn. Spoel de parels af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Zet opzij en laat het afkoelen. 

Giet de kokosmelk in een kom en voeg naar smaak de gecondenseerde melk toe. Meng het goed door elkaar.

Haal de grass jelly uit het blik en spoel het af. Snijd de jelly daarna in stukjes. Verdeel de sagoparels over de kommen. Schep vervolgens in elke kom 3 eetlepels gezoete kokosmelk en voeg daarna de grass jelly en de stukjes meloen toe.


Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kleine watermeloen 
1 galiameloen 
1 blik grass jelly

Sago
1 liter water
3 eetlepel sagoparels

Kokosmengsel
250 milliliter kokosmelk voor dessert
1 blik gecondenseerde melk

Delen

Journalist

Related articles