European Media Partner

Recept: Garnalen met sa cha saus

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pak garnalen zonder kop
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepel gember
  • Zout naar smaak
  • Olie


Sausmix

  • 4 theelepels BBQ - saus (Sa cha saus)
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels chili-olie
  • 2 theelepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel water


Extra benodigdheden

  • Bamboespiesjes

Zo maak je het

Sa cha saus (Chinese bbq-saus) is een hartige kruidenmix die voornamelijk in de Japanse, Chinese en Taiwanese keuken wordt gebruikt.


Je kunt de saus gebruiken in de soep, marinade of als dipsaus in de hot pot.


Ontdooi de garnalen en haal de schil eraf, maar laat een stukje schil bij de staart over.


Dep ze goed droog. Rijg de garnalen aan de spiesjes.


Doe de ingrediënten van de sausmix in een kom. Roer goed en zet opzij.


Snijd de rode peper in reepjes, de knoflook en de gember fijn.


Verwarm een beetje olie in de pan. Voeg de knoflook, rode pepers en gember toe en roerbak voor een minuut. Voeg vervolgens de sausmix toe en roer goed door elkaar. Breng de saus tot kook.


Gril de garnalen gedurende 5 minuten en keer ze halverwege de bereidingstijd om. Bestrijk de garnalen met de saus. 

Delen

Journalist

Related articles