European Media Partner

Kerstcocktail: Eggnog

Eggnog is een drankje dat in Engeland en de Verenigde Staten vaak gedronken wordt tijdens de feestdagen. Het drankje is lekker romig en zit vol winterse kruiden. Absoluut een comfort drankje.

Je hebt nodig:

- 700 milliliter volle melk

- 240 milliliter slagroom

- 3 kaneelstokjes

- 1 vanillestokje

- 1 theelepel nootmuskaat

- 5 eieren, gesplitst

- 130 gram kristalsuiker

- 175 milliliter donkere rum


Hoe maak je het:

1. Giet de melk en de slagroom in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, het vanillestokje en de nootmuskaat toe. Breng het aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het kookt haal je het van het vuur. Laat het vervolgens nog even trekken.

2. Klop in een grote kom het eigeel en de suiker samen totdat het dik wordt. Voeg voorzichtig de melk toe en blijf mixen tot alles samengevoegd en glad is. Voeg de rum toe en roer. Laat het een avond, of maximaal drie dagen, in de koelkast afkoelen.

3. Klop voor het serveren de eiwitten in een grote kom stijf tot je zachte pieken krijgt. Vouw het voorzichtig door de eggnog totdat het geheel goed gemixt is. Serveer eventueel met een extra kaneelstokje en wat nootmuskaat.


Delen

Journalist

Related articles